Olja, Gas, Petrokemi, Offshore

AREVA Uddcomb – Är en engineeringpartner och global contractor inom avancerad manuell och mekaniserad svetsning.

En av våra mest kända och välrenommerade produkter är mekaniserad påsvetsning/cladding av tryckkärl och andra kritiska komponenter på raffinaderier. Vi utför uppdrag över hela världen med våra erfarna svetsteam.

Exempel på utrustning inom olja och gas industrin som ofta påverkas av processrelaterad korrosion är:

  • Reaktorer
  • Vakuumtorn
  • Fraktioneringstorn
  • Kokstrummor
  • Scrubbers
  • Strippers
  • Rör, stutsar och hela rörsystem

Under mer än 30 år har vi utvecklat och jobbat med avancerad manuell och mekaniserad påsvetsning av tryckkärl och tryckbärande komponenter på site. Mekaniserad påsvetsning på site gör att våra kunder kan undvika ett tidskrävande och kostsamt utbyte av komponenter. Våra kunder finns i hela världen och är några av världens största olja och gas bolag såsom: Shell, Statoil, BP, Chevron, OMV, DSM

  • Vi reparerar befintlig kritisk utrustning på site såsom: tryckkärl, stutsar, rörsystem med både invändig och utvändig påsvetsning.
  • Vi tillhandahåller hela expertteam under våra kunders kritiska underhållstopp (projektledare, kvalificerade svetsare, konstruktörer, beräkningsingenjörer, metallurger, svetsingenjörer) samt svetsutrustning redo att utföra reparationer av kritisk utrustning på site.
  • Vi skickar kvalificerad personal och utrustning över hela välden inom 48h för att reparera och uppgradera våra kunders anläggningar i de fall de har akuta driftstopp.

Det som gör oss unika

Är att vi kombinerar vår expertis inom avancerad svetsning på site med våra engineeringresurser. Vi har över 100 ingenjörer in-house samt över 30 erfarna svetsare som utför reparations och uppgraderingsprojekt inom olja och gas industrin över hela världen.

Engineering/spetskompetens

Mekanisk design och konstruktion, projektledning, strukturanalys, beräkning, svets & material, metallurgi, metallografisk provning, HSE/QC är samtliga ofta del av de projekt vi utför till våra kunder. Vi har samtliga resurser in-house vilket gör att vi har möjlighet att leverera totalåtaganden.

Vi utför kontinuerligt skade- och materialanalyser i vårt materiallaboratorium.

Konstruktion, tillverkning och installation av kritiska/komplexa/tunga komponenter

Konstruktion, tillverkning och installation av avancerade svetsade komponenter (ofta tryckbärande) är vanligt förekommande. Vi har omfattande lyftkapacitet (2x400t) på vår tillverkningssite för lastning direkt på pråm.